marți, 21 iunie 2011

Cum montam parchetul cu dublu-click

      Primul lucru este masurarea exacta a suprafetei pe care dorim sa o acoperim cu parchet laminat.Facem aria camerei,inmultind lungimea cu latimea si vedem cati metri patrati sunt de parchet,iar apoi facem perimetrul camerei pentru necesarul de plinta Materialele necesare  sunt: folia de izolare impotriva umezelii, polistirenul  extrudat de3.4.5mm  in cazul in care doriti si o izolare termica, parchetul , plinta de PVC sau MDF dibluri pvc Ø6,holtsuruburi de 5x60mm. Sculele necesare montarii parchetului sunt urmatoarele;
l, pene distantiere de dilatare,
2. ferastrau pendular.
3.o bucata platbanda de 40x4mm de 25cm in forma de Z[o veti folosi la perete cand aveti de imbinat bucati mici de parchet]
4.bormasina cu percutie cu burghiu SDS  Ø6
5.bormasina cu rotatie cu acumulator sau surubelnita cu cap stea
6.ruleta,creion,vinclu






Pasul 1. Daca pardoseala nu este perfect plana vom aplica o sapa autonivelanta. Timpul ei de uscare este de minim o zi ,dar daca ne permitem putem lasa spre uscare 2-3 zile,in special daca temperature din interior este scazuta,pentru a evita asfel aparitia mucegaiului sub parchet
Pasul 2.. Peste podeaua astfel nivelata asternem folia de PVC sau polietilena cu rol de bariera antivapori. Peste aceasta folie se asterne folia mai groasa de polietilena expandata. A doua folie are rolul izolarii fonice si a preluarii eventualelor denivelari foarte fine ale podelei.




                             



Pasul 3.Urmeaza montarea lamelelor de parchet. Pachetele de parchet laminat au lungimi de pana la 1.5 m. Ele se vor monta cu latura longitidinala orientata spre sursa principala de lumina. Astfel, daca in camera exista un singur perete cu ferestre, vom orienta lamela de parchet perpendiculara pe acel perete{sau perpendicular pe usa}. Incepem din partea stanga a camerei orientand uluca spre interiorul camerei.. Dupa fixarea primului rand se incepe al doilea rand cu bucata de placa care va ramas de la primul rand,astfel va asigurati ca nu veti avea imbinare langa imbinare si pierderile vor fi minime.Nu uitati sa puneti distantieri de dilatare pe toate laturile parchetului!
Parchetul cu dublu-clic se monteaza in doua moduri: prin batere sau prin presare,dar cel mai usor se imbina prin presare..
La imbinarea prin presare,la primul rand placa se ridica in sus de la capatul opus, se aseaza cap in cap cu placa de jos si se lasa usor in jos imbinarea realizanduse de la sine.
La celelalte randuri prima placa se aseaza pe lateral, apoi se vine cu alta placa, se aseaza cap in cap, se lasa in jos si se impinge cu putere in laterala pana cand canturile intra unul in altul realizanduse imbinarea.


Pasul4.Montarea plintei se face de regula in picioare,cu ajutorul diblurilor si holtsuruburilor,la colturi existand coltari,bineinteles dupa ce in prealabil s-au scos distantierii de dilatare.Plintele pot fi de doua feluri:de pvc sau de mdf.Avantajul celor de pvc  fata de cele de mdf este ca acestea au si un canal de mascare ptr.cablulu tv,si in acelasi timp mascheaza si capetele la suruburi
Ce trebuie sa avati in vedere,dupa ce ati montat parchetul este sa puneti un profil de aluminiu,asta in eventualitatea in care usa nu are prag,la imbinarea dintre parchet si gresie sau dintre parchet si parchet,deoarece in afara faptului ca este inestetic cu timpul placile se vor ridica de la acel capat si se vor deteriora.











2 comentarii: