sâmbătă, 25 iunie 2011

Cum se instaleaza masina de spalat

                        

     1. Despachetarea

Ambalajele utilizate pentru a proteja partile interne ale masinii de spalat in timpul transportului trebuie indepartate inainte ca masina de spalat sa fie pusa in functiune pentru prima oara.
Utilizati o cheie de 10 mm pentru a indeparta cele 3 suruburi si distantierele din partea din spate,care tineau fixat tamburul ptr.tranport
Puteti observa acum orificiile care trebuie inchise  cu ajutorul capacelor care se afla in punga atasata masinii de spalat.
Asigurati-va ca ati indepartat toate aceste elemente din masina de spalat si pastrati-le pentru a le putea utiliza din nou pentru un transport viitor.
2. Pozitionarea
Instalati masina pe o podea solida, plana. Asigurati-va ca circulatia aerului in jurul masinii nu este impiedicata de mochete, covorase etc. Verificati ca masina sa nu atinga peretele sau alte piese de mobilier .
     3. Asezarea la nivel
O asezare la nivel corecta va preveni vibratiile masinii de spalat, zgomotul si miscarile masinii de spalat in timpul operarii.
Aduceti masina de spalat la nivel rotind surbul care este cel mai scurt.
Desfaceti ansamblul de fixare ( daca este necesar ridicati masina de spalat).
Atunci cand masina de spalat este stabila, pastrati-o nemisccata si strangeti piulita cat de mult posibil.

  4. Alimentarea cu apa

Montati furtunul de alimentare cu apa la un robinet special ptr. masina de spalat (20x27 mm). Nu uitati sa utilizati doar furtunul din dotarea masinii de spalat. Deschideti robinetul de alimentare cu apa.Nu racordati masina la un robinet cu apa calda.
Nu puteti prelungi furtunul de alimentare cu apa. In cazul in care acesta este prea scurt, cumparati un furtun mai lung conceput special pentru acest scop.

   5. Evacuarea

Furtunul de evacuare trebuie plasat in interiorul sifonului de scurgere(sau intr-o cada) la o inaltime intre 60 si 100 cm. Asigurati-va ca nu are cum sa cada.

  6. Conexiunea electrica

Conectati masina de spalat la sursa de alimentare monofazica de 230 V.
Sigurantele trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: 10 A la 230 V.
Masina de spalat nu trebuie conectata la sursa de alimentare prin intermediul unui prelungitor sau a unui triplu stecher.
Verificati ca priza pe care o folositi ptr. masina de spalat sa aiba neaparat  impamantare !.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu