luni, 18 iulie 2011

Solutii impotriva umiditatii excesive din casa

                  

Există mai multe soluţii la îndemână pentru a evita umezeala şi pentru a o ţine departe de locuinţele dumneavostră. Dezumidificarea unei locuinţe reprezintă scoaterea umezelii dintr-un mediu prin diferite modalităţi. Extrem de importantă, când avem de-a face cu umezeala la interior, este identificarea sursei acesteia. Nu uitaţi că micile fisuri din pereţi sau tavan pot provoca mari probleme.Dar cea mai importanta problema cu care v-ati confruntat a fost dupa ce v-ati montat termopanele , si asta in special daca montajul a fost efectuat in perioada rece.Trebuie sa spunem de la inceput ca nu este interzis montajul termopanelor iarna ,dar in acelasi timp este de evitat reparatia in jurul lor in perioada rece,deoarece apa care se evapora din material  va duce la aparitia condensului pe sticla de la ferestre si in final la mucegai pe pereti.Trebuie spus ca in sezonul rece va trebui aerisita camera cel putin o ora pe zi ptr, a se evita aparitia condensului care poate sa apara chiar si cand exista un anumit numar de flori pe glaful ferestrei.
Acestea nu sunt însă singurele cauze ale producerii umezelii. Ea poate proveni şi din subsoluri, demisoluri, baie sau bucătărie (dacă nu există ventilaţii funcţionale), din uscarea hainelor în interior, de la ţevi sparte din perete, dacă nu se aeriseşte suficient, ori chiar din respiraţia umană sau cea a plantelor. De asemenea, încăperile placate cu polistiren pe interior nu vor ¬absorbi umezeala normală dintr-o locuinţă, iar dacă încăperea este mică şi puternic încălzită, ea constituie un mediu propice pentru apariţia mucegaiului.


Nivelul normal de umiditate pentru o încăpere se află între 40 şi 60%. Acesta poate fi măsurat uşor cu ajutorul unui higrometru.
Eliminaţi umezeala din start

Experţii recomandă eliminarea umidităţii încă din stadiul de construcţie locuinţei. Este recomandat să nu construiţi pe timp ploios şi rece, iar materialele de construcţie trebuie depozitate în locuri uscate. De asemenea, există firme specializate care închiriază aparate de dezumidificare pentru locuinţele proaspăt construite. Faza în care este recomandată uscarea construcţiei le interior este imediat după tencuire, aplicarea gletului şi turnarea şapelor, înainte de a zugrăvi şi a monta parchet sau uşi de interior. Cantitatea medie de apă extrasă dintr-o construcţie nouă este de 500 l la 100 mp, iar preţul este cuprins între 8 şi 40 euro/zi, în funcţie de capacitatea dezumidificatorului.
Alte soluţii antiumezeală

Dacă este vorba de o casă locuită deja, atunci soluţia este un dezumidificator achiziţionat din comerţ. Acesta poate să fie chiar unul profesional cu aplicaţii casnice. Este suficient pentru a menţine un nivel normal de umiditate în aer. Un dezumidificator funcţionează pe principiul condensării, colectând de la câţiva litri pe zi la zeci de litri de apă pe zi, în funcţie de nivelul de umiditate din aer şi de temperatură. Când umezeala afectează pereţii, rămân la dispoziţie doar soluţiile chimice. Rolul lor este de acţiona împotriva condensului şi, prin urmare, a igrasiei. Înainte de aplicare, pereţii trebuie trataţi prin spălare cu soluţii antimucegai pe bază de clor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu